Egy kezdő gombász naplója

Egy kezdő gombász naplója

Szeme van a fülhöz

2018. július 01. - Piruló galóca

Először is le kell szögeznem, szerencsés fickó vagyok. A feleségem imád gombászni, gyakran járjuk együtt az erdőt, nélküle néha meg sem találnám a kalapos zsákmányt. A kalaptalant még annyira sem. A júdásfülgombára (Auricularia auricula judae) gondolok, amiről sokaknak a kínai gasztronómiából ismert rokona, a fafülgomba (Auricularia polytricha) juthat eszébe. Stimmel a dolog, a júdásfülgomba is ehető, ugyanúgy felhasználható levesekhez, keleti ételekhez - és nyugatiakhoz is -, mint ázsiai rokona.

judasful-vagott.jpg

Mint fent jeleztem, a legritkább esetben fordul elő, hogy a júdásfülgombát én találom az erdőben, általában életem párja veszi észre. Persze ez mindegy is, neki legalább szeme van a fülhöz. Tulajdonképpen az sem lenne baj, ha minden fajt be tudnánk osztani egymás között, és így biztosan észre is vennénk minden gombát gyűjtés közben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdogombasz.blog.hu/api/trackback/id/tr8314065715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása