Egy kezdő gombász naplója

Egy kezdő gombász naplója

Ez itt nem az, aminek látszik

2018. június 13. - Piruló galóca

A tuják alatt nőtt akáccsiperkék (Agaricus bresadolanusesete elindított valamit bennem, aminek egyelőre csak a technikai hiányosságok tudnak megálljt parancsolni. Ugyanis annak rendje és módja szerint spóramintát vettem róla, és bár csak négyzetrácsos papír akadt sebtiben, azért szép lett a spórakép. Ha rájönnék, hogyan tudom úgy fixálni, hogy se a minta, s a szín ne változzon meg, biztosan elkezdeném gyűjteni a különböző fajok spóraképeit.

sporakep.jpg

Csupán záradékként jegyzem meg, hogy egy ismerős azt mondta erre a képre, hogy olyan, mintha nagyon kellett volna sietnie a mellékhelyiségbe, és a csempét érte volna a találat. Azt hiszem, legközelebb nem négyzetrácsos füzetlapra szóratom majd a spórát...

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdogombasz.blog.hu/api/trackback/id/tr5514045828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása